kecskemét

2019.02.08. 20:05

Mozgalmas és sikeres évük volt a nyugdíjas rendvédelmieknek

Pénteken tartották a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete évértékelő-évindító beszámoló közgyűlését Kecskeméten, a református konviktusban.

Horváth Péter

Az évértékelő egyperces néma felállással kezdődött, mellyel a tavaly eltávozott klubtársakra emlékeztek az egyesület tagjai. A vezetőség 2018-ban végzett munkájáról Csóka Tamás nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke tartott beszámolót. Az ezredes mozgalmasnak és pénzügyileg sikeresnek értékelte tavalyi évüket és hosszan sorolta azokat az eseményeket, melyeken részt vettek. Az éves munkatervben foglaltak döntő többségét végrehajtották. Az újonnan megalakult vezetőség alapvető feladatának tekintette az egyesülettel együttműködő katonai szervezetekkel, civil szervezetekkel közös eredményes munkát és az új tagok bevonását egyesületük életébe.

Csóka Tamás megköszönte az együttműködő nyugdíjas társszervek segítségét, méltatta az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal évtizedek óta kiforrott jó viszonyt, köszönetet mondott a HM HKNYP helyi irodájának segítségéért. A nyugállományú ezredes elmondta, hogy a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezete, a Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesülete, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége mind sokat segítettek programjaik lebonyolításában.

Idén kiemelt szerepet kaptak programjaikban nemzeti ünnepeinkről és a város 650. évfordulójára való megemlékezések, katonai hagyományaink ápolása, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, a néphagyományok őrzése. A tagok fogyása miatt a jövő egyik fő feladataként a fiatalabb nyugállományú rendvédelmiek bevonását nevezte meg Csóka Tamás, aki ismertette a jövő évi munkatervet, melyhez a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázati forrásait is felhasználnák. Huszár Jánosné a Nőtagozat, majd Szántó Mária a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság részéről tartotta meg beszámolóját. A beszámolókat a tagok egyhangúan elfogadták.

Egész éves lelkiismeretes munkájáért elismerést kapott Mészárosné Radó Éva, Polyák István és Farkas Gyuláné.

Az évértékelőt vacsorával és a tagok gitárjátékával zárták.

A Katonaigazgatási és Érdekvédelmi Irodát Gáldonyi Sándor százados, Őrs Ágoston a Magyar Veterán Repülők Szövetségét és Gregor György a Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesületét képviselte a közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában