Kecskemét

2019.02.21. 15:04

A kupagyőztes férfi röpiseknek szólt a taps a közgyűlés előtt

A kecskeméti képviselő-testület csütörtöki ülése előtt ünnepélyesen köszöntötték a Kecskeméti RC férfi röplabdacsapatát, amely szombaton megnyerte a Magyar Kupát, az érdi döntőben 3-1-re legyőzve a Pénzügyőr SE-t.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A KRC ezt megelőzően 1983-ban, 1988-ban és 2014-ben hódította el a trófeát, ez volt tehát a negyedik kupagyőzelme Kecskemét férfi röplabdázóinak.

– Aki ismeri a kecskeméti férfi röplabda elmúlt néhány évének történetét, az tudja, hogy igen mélyről indultak. 2014-ben bajnok és kupagyőztes volt a csapat, utána viszont igen komoly válságon esett keresztül, a megszűnés réme is fenyegette. Néhány lelkes ember viszont a csapat mellé állt, és eldöntötte, hogy lesz jövője – mondta a városháza dísztermében, napirend előtti felszólalásában dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, aki személyesen is szurkolt a KRC-nek az érdi kupafináléban.

Fotó: Hraskó István

Az alpolgármester kiemelte Kádár Lászlót, aki a nehéz helyzetben vállalta a tulajdonos szerepét, és Breszkó Andrást, a klub ügyvezetőjét.

– Hosszú út vezetett idáig, de ez tele volt szép történetekkel – folytatta az alpolgármester, aki megemlítette: a Tippmix is az ellenfél Pénzügyőr csapatát tartotta esélyesebbnek a szombati találkozón, de a kecskemétiek hittek a kupagyőzelemben – főleg edzőjük, Dávid Zoltán, aki első edzői évadjában mindjárt sikerre vezette a fiúkat. Szeberényi Gyula Tamás külön gratulált a fiatal kecskeméti születésű és itt nevelkedő játékosoknak, akik óriási szerepet játszottak a mérkőzésen: Szabó Mártont a csapat legjobbjának választottak meg, Pesti Marcellt pedig a döntő legjobbjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában