Kecskemét

2019.01.15. 07:00

Súlyosan megrongálták a Szimferopol téri új kerítést

Péntek este rendőrök szálltak ki a Szimferopol térre, mert a közelmúltban a tér köré húzott kerítés csaknem felét lerombolták.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Az utóbbi években sokszor szerepelt már a hírekben a Szimferopol tér. Lakói és annak zöldjén kutyájukat sétáltató, futtató kutyatulajdonosok közt jó ideje elmérgesedett már a viszony, mert az ebek zavarták a lakók pihenését. Ezzel együtt vandálok is megjelentek a téren esténként, s a lakók reggel felborított, összetört kukákat és padokat láthattak lakásuk ablakán kitekintve.

Tavaly megszületett a megoldás, önkormányzati képviselői keretből ősz végéig körbekerítették a teret, visszaadva annak eredeti, játszótér funkcióját és üzembe helyeztek egy négy panorámakamerából álló kamerarendszert is.

A vandálokat azonban nem hatotta meg az intézkedés. Egy neve elhallgatását kérő lakó kereste meg hírportálunkat azzal, hogy péntek este a teret övező kerítés csaknem felét ismeretlenek lerombolták. A helyszínen járva szembeötlő a pusztítás: számos kerítéselemet kiszakítottak a helyéről és sokat elhajlítottak, az elemek a földön hevernek, vagy a műanyag kötőelemeikből félig kiszakadva lógnak. A lakók felháborítónak tartják, hogy a gyerekek biztonságát óvni hivatott kerítést puszta szórakozásból egy este alatt tönkreteszik. Így az az ironikus helyzet állt elő, hogy azok rombolták le a kerítést, akiket távol kellett volna tartania a tértől.

Megkerestük Bogasov Istvánt, a városrész önkormányzati képviselőjét, aki elmondta, hogy a kamerarendszer használható felvételeket készített a rongálásról, melyek tanúsága szerint három fiatal férfi és két lány követte el a rongálást. A keletkezett károk becslése még folyik. – A városüzemeltetés még nem küldte meg a pontos kárbecslést, ezért pontos összeget nem tudok mondani, de körülbelül félmillió forintos kár keletkezhetett. A javítást a Városüzemeltetési Kft. végzi majd, ehhez a források rendelkezésre állnak. A rongálás nyomán a kerítés műanyag kötőelemei törtek el, melyek beszerzése 10 napot vesz igénybe. A beszerzés után kezdődnek a helyreállítási munkálatok – mondta Bogasov István.

A rendőrség rongálás miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában