Kecskemét

2019.01.03. 08:19

Segítőkész tehetséget jutalmazott az alapítvány

Az 1999-ben alakult Kecskeméti Útravaló Alapítvány fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a Kecskeméti SOS Gyermekfaluban élő gyermekeknek, fiataloknak tehetségük kibontakoztatásában, életpályájuk kiteljesítésében.

Sebestyén Hajnalka

Az alapítvány 2018-ban a 20 éves Fekete Krisztiánt támogatta, a tehetséges fiatal a napokban vehette át a kuratórium által megítélt pénzjutalmat a városházán prof. dr. Szécsi Gábortól, a kuratórium elnökétől, valamint Mák Kornél alpolgármestertől.

Fekete Krisztián 2003 augusztusa óta nevelkedik az SOS Gyermekfaluban. Azóta egy nevelőcsaládban él. Jelenleg utógondozott. Budapesten tanul fogtechnikusnak. A tanulmányai megkezdésével és Kiskunfélegyházán a gyakorlati helyének elfoglalásával úgy érezte, helyére került az élete. Már kisgyermek kora óta felfigyeltek a kézügyességére. Ez itt remekül beigazolódott.

Nagyon szereti a szakmáját, gyakorlati helyén is remek teljesítményt nyújt. Novemberben már behelyezhető fogpótlást készített, mely ennyi idő után igen ritka és kizárólag csak tehetséges, megbízható fiatal felnőtt képes erre. 2019 márciusában komoly szakmai versenyen indul el.

Az SOS Gyermekfaluban élő gyermekek szemében Krisztián kitűnő példa arra, hogy tanulni kell és igenis van realitása annak, hogy beilleszkedjen, s a társadalom által támasztott értékeket vigye tovább. A környezetében rászoruló embereken is segít. A kö­zelmúltban egy mozgássérült fiatalember ellopott kerékpárját a barátnőjével pótolták oly módon, hogy elmentek egy használtcikk-piacra és összespórolt pénzükből vettek neki egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában