Kecskemét

2019.01.18. 11:14

Idén 416 diák nevezett be a tudásfelmérőre

Ezekben a napokban a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) megyei fordulóit rendezik a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Negyvenöt szakmában 416 diák írja az írásbeli feladatokat. A legjobbak az országos döntőn mérik majd össze a tudásukat. Ezúttal nem áprilisban, mint a korábbi években, hanem már március közepén, Budapesten, a Hungexpo területén rendezik majd meg a szakmák ünnepét.

Barta Zsolt

A kamara dísztermében adnak számot tudásukról a diákok az írásbeliken

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

Ördög Dóra, az iparkamara szakképzési igazgatója lapunknak elmondta, hogy idén, a korábbi évekhez képest, 30 százalékkal több diák nevezett a versenyekre. Nagyon sokan azért jelentkeztek, mert így már az írásbeliken kiderül, hogy mennyit is tudnak arról a szakmáról, amellyel el akarnak helyezkedni. Felkészülni egyébként is muszáj a szakmunkásvizsgákra, így jobb ezt a munkát hamarabb elkezdeni.

A kamara dísztermében adnak számot tudásukról a diákok az írásbeliken
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

Ha valaki bejut az országos döntőbe, akkor az ott elért magas teljesítményével egyben megszerzi a szakmunkás-bizonyítványt is. Így a legügyesebbek már márciusra végeznek, és nem kell bejárni a kötelező órákra.

A január 7-én kezdődött írásbelik 24-éig tartanak. Bács-Kiskunban azért is érdemes részt venni az SZKTV-n, mert a kamara a dobogós helyezést elérő fiatalokat, illetve a felkészítő tanáraikat megjutalmazza. Az országos döntőben első helyezést elérő diákokat nettó 200 ezer, a második helyet elérőket 150 ezer, míg a bronzérmes versenyzőket 100 ezer forinttal jutalmazzák évek óta. A tanárok is ugyanennyi pénzt kapnak a diák magas teljesítménye után. Tavaly öt diák végzett az országos döntő első helyén, három tanuló második, kettő pedig harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában