Kalocsa

2019.01.20. 19:40

Az ünnepek alatt is segítettek a véradók

A múlt évre visszatekintve elégedetten nyugtázta Szeitzné Nyírő Csilla, a Magyar Vöröskereszt kalocsai csoportvezetője, hogy minden egyes véradásuk sikeres volt.

Gábor János

Kalocsa véradásban erős város, az itt élők közül sokan segítenek ily módon embertársaiknak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A két ünnep között kitettek magukért a kalocsai és a környékbeli véradók: a hosszú hétvégéken is nagy számban jelentek meg, talán pont ezért sikerülhetett gyengébben az új év első véradása – vélekedett Szeitzné Nyírő Csilla, a Magyar Vöröskereszt kalocsai csoportvezetője. – Az első, január 7-re meghirdetett időpont talán túl korai volt még, de úgy gondolom, hogy a résztvevők létszáma a többi hétfői véradás alkalmával már emelkedésnek indul – tette hozzá.

Kalocsa véradásban erős város, az itt élők közül sokan segítenek ily módon embertársaiknak
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Szeitzné a múlt évre visszatekintve elégedetten nyugtázta, hogy minden egyes véradásuk sikeres volt, hiszen teljes kapacitással dolgozták végig az adott alkalmak 3–4 órás időtartamát, ezzel 50–90 egységet tudtak adni az ellátó szolgálatnak minden hétfői és rendkívüli véradásuk után. Meggyőződéssel jelentette ki: „egyre több közösség hallja meg, hogy a segítségnyújtásnak mekkora jelentősége van”. Külön örömmel fogadta tavaly olyan új támogatók jelentkezését, akik önként ajánlották fel például vendéglátóhelyüket vagy saját közösségi terüket egy-egy rendkívüli véradásra.

A jó véradói morál kialakulását és például az elsősegélynyújtó oktatások kedvező lakossági fogadtatását nagyrészt annak a csapatnak köszönheti a helyi Vöröskereszt, akik a munkaidejükön túl, küldetéstudatból erősítik a programjaikat. Ők leginkább védőnők, mentőtisztek, szaktanárok, szociális munkások, egykori és mostani vöröskeresztesek – sorolta a csoportvezető, hálásan köszönve a lelkes támogatást.

A következő alkalommal a Szent Kereszt Kórház D épületének harmadik emeletén lesz véradás, január 21-én 10–13 óráig, majd a Hunyadi utca 82. alatti közösségi házban, a hónap utolsó hétfőjén 9–13 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában