Kecskemét

2018.12.12. 17:30

Sérült és egészséges gyerekek együtt készültek a karácsonyra

Nyitott napot szervezett a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai tagintézménye az érzékenyítés jegyében szerdán.

Koós Kata

– 2000 óta szervezünk nyitott napot az adventi időszakban, mely az integrációról szól. Ép gyerekek jönnek hozzánk, és együtt kézműveskednek a mi gyerekeinkkel. Ez a szeretet, az együttlét, a várakozás időszaka, mely ideális alkalom, hogy megtapasztalják az egészséges gyerekek, hogy milyen egy sérült gyermek, hogyan készül a karácsonyra – mondta Balázs Jolán, kollégiumi intézményegység-vezető, a rendezvény egyik fő szervezője. Hozzátette: az előző évek nyitott napjai alkalmával iskolásokat hívtak intézményükbe, idén azonban óvodások érkeztek hozzájuk látogatóba a Forradalom és a Lánchíd utcai, valamint a Nyíri úti óvodából.

– Arra gondoltunk, hogy hasznos, ha már kicsi korban megtapasztalják a másságot. Ezáltal talán könnyebb lesz elfogadniuk nagyobb korukban a sérült gyermekeket és felnőtteket – fejtette ki, majd hozzátette: a rendezvény szorosan kapcsolódik az intézmény boldogság óráinak jelenlegi témáihoz, melyek a jó cselekedetek és az örömszerzés.

Ép és sérült gyerekek együtt, egymást segítve, sorra készítették családjaiknak a szebbnél szebb kopogtatókat, karácsonyfa díszeket, képeslapokat, kísérő kártyákat és ajándékdobozokat a délelőtt folyamán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában