Kalocsa

2018.12.04. 11:58

Meleg ruhát gyűjtenek az állatvédők Kalocsán

Szabadfogas akciót hirdetett a kutyamenhelyet működtető alapítvány.

Gábor János

Két hete kezdték, ha kell, februárig folytatják: az Összefogás az Állatokért Alapítvány egy tavalyi civil kezdeményezést elevenít fel. A szabadfogas akciót egy kalocsai pár indította, idén pedig az állatvédő szervezet karolta fel.

– Nagyon jó ötletnek tartottuk, és nem szeretnénk, ha megszűnne. Ezért folytatjuk és próbálunk hagyományt teremteni belőle – magyarázta az egyébként nem profiljukba illő, de számukra is fontos üzenettel bíró akciót Békési Marianna. Az alapítvány kuratóriumi elnöke arra kéri a helyieket, hogy ha van feleslegessé vált, de jó állapotú téli öltözetük (kabát, pulóver, cipő, sapka, sál), azt ajánlják fel. – A kalocsai Bátyai út 3.-nál lévő játszóháznál lehet leadni, vagy oda kiakasztani. Működik már egy dunapataji, illetve szervezés alatt áll egy miskei helyszín is. Szeretnénk, ha a környező településekről szintén jelentkeznének helyi vállalkozások, magánszemélyek, önkormányzatok – jelezte.

A szervezet bármiben szívesen segít az adakozni vágyóknak, vagy olyanoknak, akik szabadfogas helyszínné válnának, de ideális esetben ez „egy önjáró folyamat”, fogalmazott Békési, hiszen ők népszerűsítik és támogatják, az emberek pedig kiakaszthatják a téli ruhákat, hogy aztán a hátrányos helyzetűek elvigyék. Az első tapasztalatok alapján jól működik az akció: a többtucatnyi ruhadarabból és cipőből álló készlet naponta-kétnaponta cserélődik, tehát a helyiek aktív felajánlók, és vannak jócskán, akik találnak szükséges ruhadarabokat.

A kalocsai szabadfogas mindennap 10–19 óráig működik, éjszakára beveszik a felajánlott ruhákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában