Bács-Kiskun

2018.12.07. 09:13

Megjelent a Hit és élet kalendárium

Megjelent a Hit és élet Bács-Kiskun megyében című kalendárium, mely a pápa és főegyházmegye elöljáróinak üzenete mellett elsősorban a megyében történt egyházi eseményeknek állít emléket.

Sebestyén Hajnalka

A maradandó értéket jelentő kiadvány lassan két évtizede jelenik meg, többek között a kecskeméti Wojtyla Ház jóvoltából. Az írások mellett az egyházi ünnepeket is bemutató naptár kap benne helyet. Az idei kötet Ferenc pápa gondolataival indul az isteni szeretetről.

A tematikus fejezetekkel tagolt kiadványban olvashatók még érseki nyilatkozatok, megyei ünnepekről és karitatív rendezvényekről szóló beszámolók, egyházi oktatásban elért eredmények, alföldi körkép.

A kiadványból érdemes kiemelni a dr. Bábel Balázs érsekkel készült írást, mely a 25 évvel ezelőtt alapított Kalocsa-­Kecskeméti Főegyházmegyéről szól. Szintén sokakat érdekelhet a 2020-as eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos írás. Interjú olvasható hazánk új apostoli nunciusával A szegények evangelizálnak minket címmel.

A Hit és élet kalendárium Bács-Kiskun megye számos településére enged kitekintést. Szó esik például a jubiláló mélykúti templomról, a kunpeszéri Rosa Mistica búcsúról, kalocsai Szent István király templom búcsúünnepéről, a Bács-Kiskun megyei hittanosok mohácsi zarándoklatáról, zsanai lelki feltöltődésről, kecskeméti állatszentelésről, és még sorolhatnánk.

A kiadvány kitekintést ad többek között a kulturális és zenei értékekre, testvérvárosi kapcsolatokra, és a megye településeinek mérföldkövet jelentő fejlesztéseire is.

A kötet az egyházi könyvesboltokban és a plébániákon szerezhető be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában