Kalocsa

2018.12.20. 12:02

Az eddiginél több szociális tűzifát oszthat szét a város

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint a Kalocsai Polgármesteri Hivatal november végéig várta a szociális tűzifa-kérelmeket a lakosságtól. A kulturális, oktatási és szociális bizottság hamarosan összesíti mind a jelentkezőket, mind pedig a rendelkezésre álló készletet és döntenek arról, hogy kik kaphatnak belőle.

Gábor János

Nagy az igény a fára

A városi gyakorlat szerint körülbelül öt köbméter hasogatott fát szokott adni a város az arra jogosult rászorulóknak, de idén több lehetett a támogatott háztartás vagy a nekik egyenként jutó mennyiség.

– Eddig csak az ötezer fő alatti települések tudtak szociális tűzifára pályázni, az ennél nagyobbak önerőből oldották meg, így Kalocsa is – idézte fel a korábbi gyakorlatot Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő, a tüzelő odaítéléséről döntő kulturális, oktatási és szociális bizottság elnöke. – A tavalyi évtől pályázhattunk az ártereken kivágott fákra. Erdei köbméterre kaptuk: nyárfa- és fűzfatörzsekből, ágakból jött egy hatalmas szállítmány, és biztos vagyok benne, hogy ezzel több áll rendelkezésünkre, mint szokott – árulta el.

Az önkormányzat eddig helyi Tüzépektől vásárolt hasogatott, kemény fát, de most a fent írt készletet fogja előkészíteni és odaadni a rászorulóknak. Bolvári Ferdinánd hozzáfűzte: nem az idei fakitermelésből maradt nedves faanyagról van szó, hanem még tavaly ősszel eltárolt, vagyis kellően száraz tüzelőről, amit feldolgozva, szétfűrészelve, darabolva szállítanak majd ki, a tervek szerint január elejétől.

– Akik valamilyen szociális juttatásban részesülnek, kiszorulnak ebből a támogatásból, bár ez még a jelentkezők végleges számától is függ, szóval egyelőre nem zárnám ki. Százötven-százhetven jelentkezés szokott lenni, most ennél is több embert tudunk majd megsegíteni – jelezte a városatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában