kalocsa

2018.11.30. 10:53

Újra útra kel a Mosolygömb

A város önkormányzata ebben az évben is útjára indítja a Csaljunk mosolyt a gyermekek arcára című jótékonysági akcióját, ami az egyszerűség kedvéért – és utalva az urna alakjára – Mosolygömb néven vált ismertté a helyiek körében.

Gábor János

A készpénzgyűjtést zsinórban ötödik alkalommal szervezik meg, mindig advent első három hetében, aztán a városháza dolgozói az utolsó napokban megvásárolják és becsomagolják az ajándékokat. Az átadást a polgármester szokta levezényelni, egy, a díszteremben tartott ünnepségen, a szenteste előtti utolsó vasárnapon. A Mosolygömbben 300-600 ezer forint szokott összegyűlni, ebből rendre 40-80 hátrányos helyzetű gyermeknek vásárolnak ajándékot.

– Kértük az óvodákat és a bölcsődét, hogy kezdjék el összeállítani a kicsik névsorát – számolt be Madainé Szilágyi Anita szervező. Az akció ötletgazdája hozzátette: lévén a pedagógusok vannak napi kapcsolatban a gyerekekkel és a szülőkkel, ők tudják a legjobban megítélni, hogy az összegyűlt pénzből kiknek vásároljanak ajándékokat. Mint mondta, idén is ügyelnek rá, hogy ha egy családban több testvér van, akkor mindegyiküknek jusson csomag. – Az a cél, hogy olyan gyerekek kapjanak, akik a szülők anyagi helyzete miatt valószínűleg nem számíthatnak karácsonyi ajándékra – foglalta össze.

A gyűjtőurna többtucatnyi kalocsai helyszínen fordul meg: olyan vállalkozások, üzletek, munkahelyek, ügyfélszolgálatok fogadják be egy-egy napra, ahol sokan megfordulnak, valamint kihelyezik az adventi gyertyagyújtások városi ünnepségein is a sétálóutcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában