Kecskemét

2018.11.09. 19:57

Rétest osztottak Szent Márton napján a máltaisok

Idén először Kecskemét főterén is frissen kisütött rétesekkel várta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatóit, illetve mindazokat a járókelőket, akik érdeklődnek a sokszínű karitatív tevékenységük iránt. A gondozottjaikat intézményeikben kínálták réteseikkel a máltaisok.

Gulyás Sándor

A lelkes önkéntesek és a munkatársak közel 300 adag, különböző ízvilágú rétesekből álló csomagot állítottak össze és osztottak szét pénteken azok között, akik egész évben segítették, támogatták a szeretetszolgálatot. A két évtizedes hagyománynak megfelelően vasárnap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja 19 helyszínen oszt ki, összesen 5 ezer darab Erzsébet-kenyérkét. A kecskeméti, valamint a környező katolikus templomokban (Kerekegyháza, Városföld, Nyárlőrinc, Szentkirály, Helvécia, Jakabszállás, Fülöpjakab, Ballószög, Hetényegyháza, Ágasegyháza, Méntelek, Ladánybene, Kadafalva, Izsák) a szentmisét követően lehet majd hozzájutni a máltai kenyérkékhez. Az Erzsébet-kenyérkékért befolyt pénzadományokból teljes egészében a rászoruló családok karácsonyát fogja szebbé varázsolni a szeretetszolgálat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában