beruházás

2018.11.30. 10:53

Megoldják a csapadékvíz elvezetését Solton

Harmadik nekifutásra sikerült találni kivitelezőt a közbeszerzési eljárás keretében három solti belvíztározó revitalizálására és vízutánpótlásuk megoldására.

Lencsés P. Anna

A 128 millió forintos beruházáshoz a paksi Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány Kuratóriuma 60 millió forintos támogatást adott, a solti önkormányzat a fennmaradó 68 millió forintot saját költségvetéséből teszi hozzá.

A projekt megvalósulásával sokéves probléma oldódik meg a településen, amely az érintett területeken élők belvíz- és csapadékvíz-elvezetésének gondjait enyhíti, életminőségüket javítja.

Három területet érint a nagyszabású beruházás. A Havas utcai tóhoz kialakítanak egy csatornarendszert a helyi nagy élelmiszer-áruháztól kezdődően, amely az 52-es és 51-es számú főutak alatt tovább haladva összegyűjti a belvizet és bevezeti a Havas utcai tározóba. Egyidejűleg a tavat kikotorják és megoldják a levezetését a Kopolyán keresztül a Dunába.

A második terület vízgyűjtője lesz a Kórósi-tó, ahova a Bokros, a Tompa, a Dózsa György és a József Attila utcákból kialakítják a csapadékvíz elvezetését csatornákon keresztül a tóba. Innen szükség szerint az 51-es út alatt vezetik tovább a vizet a Nap utcába, végül a Sákor-­csatornába.

A harmadik terület a Húgyó-­tó vízutánpótlása, amely a Sákor-csatornából indul és a Révai utcán át vezet a Kastély-, majd a Húgyó-­tóba. Amennyiben a tó vízszintje túl magas lesz, ugyanezen az úton visszafelé csökkenthető a tóban lévő vízmennyiség.

A beruházás hamarosan indul és várhatóan a jövő nyár végére befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában