Kiskunfélegyháza

2018.11.20. 17:30

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Kossuth iskola

Az országban negyvenhetedik, a megyében pedig második iskolaként nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Kiskunfélegyházi Kossuth Szakképző Intézmény.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elismerését Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Ágoston Tibor iskolaigazgatónak kedden az iskolában rendezett ünnepség keretében. Az ünnepélyes átadáson Ágoston Tibor elmondta, nagy öröm számukra a minisztérium elismerése, melynek továbbra is szeretnének megfelelni, ezért a jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai képzés keretén belül a fogyasztóvédelem oktatására.

Fotó: Vajda Piroska

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi kitüntető címekkel – mondta el az átadáson Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a tanulók a mindennapi életben – például digitális eszközöket használva – számos olyan helyzettel találkoznak, amelyben tudatos fogyasztóként kell gondolkodniuk, fellépniük. Ezért fontos minél korábban felkészíteni őket a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat és lehetőségeiket. A diákok közül kerülnek ki a jövő kereskedői, szolgáltatói, így mindenkinek hasznos, ha időben elsajátítják a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet is.

A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat ösztönzi az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.

Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában