Bács-Kiskun

2018.10.01. 18:07

Mindkét Bács-Kiskun megyei fiatal kiválóan szerepelt az EuroSkills nemzetközi versenyen

Az elmúlt héten zajlott a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten, a Hungexpo területén. Megyénkből két fiatal szakember versenyzett a nemzetközi eseményen, közülük Déri Levente (Kecskemét) informatikai rendszerüzemeltető szakmában Kiválóság éremmel térhetett haza. Szerletics Máté (Dunafalva) nehézgép-szerelő szakmában a 9. helyezést érte el.

baon.hu

2018. szeptember 29-én ünnepélyes záró ceremónia keretében hirdették ki a EuroSkills Budapest 2018 győzteseit a Papp László Budapest Sportarénában. 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

A szakmák Európa-bajnokságát szeptember 26-28. között rendezték Budapesten. A versenyt óriási érdeklődés övezte: a rendezvényt három nap alatt összesen 100 ezer látogató tekintette meg.

A szakmák 2018-as Európa-bajnokságán 525 versenyző szállt ringbe 37 szakmában.

A magyar szakemberek ismét bizonyították, hogy tudásuk és szakértelmük kiemelkedő az európai mezőnyben is: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet nyertek, összesen 17 helyezést. A EuroSkills Budapest 2018 Nemzet Legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János (bútorasztalos szakma) tudhatja magáénak.

A legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria csapata, a harmadik pedig Franciaországé lett. Magyarország a negyedik helyen végzett.

Címkék#EuroSkills

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában