Kiskunhalas

2018.10.09. 11:30

Mesefüggönnyel ajándékozták meg a könyvtárt

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesület és sok segítője egy mesefüggönnyel ajándékozta meg a népmesék napja alkalmából a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár gyermekrészlegét.

Pozsgai Ákos

A fiatalok Rókáné függönyének kalandjait írták meg népmesei stílusban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A függöny készítése a tavalyi szüreti fesztiválon kezdődött el, amikor a Zöld-híd Egyesület felhívására közel 200 rajz érkezett be halasi, kisszállási és kelebiai óvodásoktól, általános és középiskolásoktól, de még felnőttek is küldtek be rajzokat. – A beérkezett pályamunkákból 77 alkotás került fel a színes, különleges függönyre, amely segítségével eljuthatunk az ismert mesetörténet, Rókáné birodalmába. Ebben az évben először érkeztek rajzok a határon túlról is – mondta el Mongyi Marianna egyesületi elnök az ünnepélyes függönyavatón.

A projekt ötletgazdája, Palásti Károly alelnök a függönyhöz készült rajzokon túl kitalálta, hogy ugyancsak Rókáné függönye címmel meseíró pályázatot is hirdessen az egyesület a 12-18 éves korosztály részére. Arra kérték a fiatalokat, hogy írják le Rókáné függönyének kalandjait a népmesék stílusában. Összesen 40 mese érkezett a felhívásra, Kiskunhalasról, Kiskunfélegyházáról és Kunfehértóról.

A fiatalok Rókáné függönyének kalandjait írták meg népmesei stílusban
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A meséket szakmai zsűri – Ilcsik Annamária, a halasi Fészekrakó Nagycsaládosok Egyesületének vezetője, Veszelszkiné Huszárik Ildikó nyugalmazott gimnáziumi iskolaigazgató és Varga-Sabján Gyula nyugalmazott könyvtárigazgató – értékelte.

Első lett Hegedűs Gabriella, második Szabó Mirjam Noémi, harmadik Darányi Rita. Különdíjat kapott: Czikó Imola, Gyurovics Cintia, Kis Dóra, Édes Rebeka, Varró Lilla, Flaisz Boglárka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában