Kecskemét

2018.10.09. 12:29

Kiválósági érmet nyert Déri Levente

A Szegedi Természettudományi és Informatikai Karon tanul Déri Levente, aki Bács-Kiskun megyéből egyedüliként magas szakmai elismerést kapott a napokban Budapesten megrendezett Euro­skills Budapest 2018 versenyen.

Barta Zsolt

Az egyetemista, aki a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium tanulója volt, informatikai­rendszer-üzemeltető szakmai területen indult és kiválósági érmet szerzett.

Mint mondta, egy csapatban volt a Békés megyéből érkezett Orodán Tamással, és kevésen múlott, hogy a dobogóra felléphessenek. Csapatban 733 pontot értek el. A részfeladatok során szerzett pontok olyan magasak voltak, hogy a nemzetközi zsűri kiválósági érmet adományozott a budapesti nemzetközi verseny díjkiosztóján. A kecskeméti egyetemista elmondta, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen korábban indult, ahol 3. helyezést ért el. A mostani megmérettetésre behívták a legjobb diákokat, akik korábban a versenyen indultak, és közülük választották ki az ő párosukat.

A terveivel kapcsolatban elmondta, hogy etikus hacker szeretne lenni. Azaz olyan munkát végezne szívesen, amely képviselője egyszerre rendelkezik a kibernetikai biztonsági szakértők tudásával és a szakmában „rossz­fiúknak” számító, a rendszerek feltörésén dolgozó hackerek észjárásával. Ehhez az kell, hogy a magas szintű tudás mellett előre lehessen látni azt, hogy a „ rosszfiúk” min törik a fejüket. Mik lehetnek azok a lépések, amelyeket meg kell tenni a számítástechnikai rendszerek megerősítése érdekében – mondta el a baon.hu-nak Déri Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában