Kiskunhalas

2018.10.12. 11:30

Energiatakarékos rendszereket alakítanak ki több halasi épületben

Közel 420 millió forintból nyolc önkormányzati tulajdonú épületben nyílik lehetőség – többek között – ablak-, illetve kazáncserére, szigetelésre, valamint napelemes rendszer kialakítására. Az energetikai korszerűsítések pályázati forrásból valósulnak meg.

Pozsgai Ákos

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban is jelentős munkák kezdődnek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A halasi önkormányzat újabb jelentős összeget fordíthat arra, hogy több intézményét is energiahatékonyabbá tegye egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

A Martonosi Pál Városi Könyvtár a korábban kiépített akadálymentes mosdóhelyiséget alakítják át, mert mint utólag kiderült, nem felel meg az előírásoknak. Az épületen ezzel együtt új, korszerű ablakokra cserélik a régi nyílászárókat, felújítják a külső homlokzatot is, valamint szigetelik a födémet és a lábazatot. Új kazánt is kap a kiskunhalasi intézmény és napelemeket szerelnek a tetőszerkezetre.

Akadálymentesítik a Szilády Áron utcai óvodát is, ahol szintén kicserélik az ablakokat, a födémszerkezetet is megerősítik és szigetelik, az épület lábazatával együtt, szigetelik a vízvezetékrendszert is és napelemeket is felszerelnek az óvoda tetejére.

A Felsővárosi, a Bóbita és a Bajza utcai óvoda, valamint a városi bölcsőde és az Ady utcai ovi is napelemes rendszert kap. A néhány éve külső felújításon átesett városháza épülete is tovább korszerűsödhet, szigetelik a födémszerkezetet, új ablakokat és kazánt kap, valamint napelemeket szerelnek fel az épületre. A nyolc önkormányzati intézményt érintő energetikai beruházások várhatóan két éven belül megvalósulnak – közölte Maczonka Magdolna, a városháza koordinációs ügyintézője.

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban is jelentős munkák kezdődnek
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában