Kaskantyú–Tabdi

2018.09.13. 20:00

Bokréta került az új lakóotthon tetejére

Bokrétaünnepet tartottak a kaskantyúi Harmónia Integrált Szociális Intézményben, ahol szenvedélybetegeket gondoznak. Egy több mint félmilliárd forintos sikeres pályázatnak köszönhetően az intézmény keretein belül 5 kisebb lakóotthont és egy foglalkoztatóépületet alakítanak ki, amely az ápoltak önálló életvitelét segíti majd elő.

Pozsgai Ákos

A bokrétaünnep lényege, hogyha az újonnan emelt épület falai elérték azt a legnagyobb magasságot, hogy a tetőszerkezet elhelyezése megkezdődhet, akkor a legmagasabb pontot feldíszítik. Erre az ünnepségre került sor a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége és a Harmónia Integrált Szociális Intézmény kaskantyúi központjában, ahol az épülő foglalkoztató ház homlokzatán helyezett el egy szalagokkal díszített koszorút a kivitelező cég képviselője és az otthon vezetője.

A szociális törvény 1993. évi módosítását követően a Bács-Kiskun megyei önkormányzat hozta létre Kaskantyún a szenvedélybetegek ápolását, gondozását végző szakosított otthont. Ugyanitt később megszervezték a szenvedélybetegek nappali és átmeneti ellátását is, amit az alapítás óta több mint 970 gyógyulni vágyó ember vett igénybe.

Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően a szomszédos Tabdiban három, míg Kaskantyún két 12 fős lakásotthont, valamint egy új foglalkoztató épületet alakítanak ki, amelyek mostanra szerkezetkész állapotba kerültek. A több mint félmilliárd forintos pályázati összegből korszerű bútorokkal és eszközökkel is berendezik az otthonokat. A pályázat része a szenvedélybetegek képzése is, amely során önismereti és önérvényesítési tréningeken vesznek részt, valamint életvezetési és háztartásvezetési ismereteket sajátítanak el az önálló életre való felkészülés folyamatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában