Izsák

2018.07.27. 07:00

Nyugodt lófajtákon tanulták meg az alapokat

Idén sem maradhatott el a lovastábor Izsákon, amit a város Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálata szervezett a Turcsán tanyán.

Horváth Péter

A tábor a gyerekekbe oltotta a lovak iránti szeretetet

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Az egyhetes, ingyenes táborban főként a szolgálat látókörében lévő gyerekek vettek részt, akiknek egyébként nem lett volna lehetőségük lovaglásra. Sörösné Boldoczki Tímea szervező elmondta, hogy minden nap húsz feletti számú gyerek lovagolt, s a tábor minden évben nagy népszerűségnek örvend a helyi fiatalok körében.

Ha a gyerekek elfáradtak a lovaglásban, a lovaspálya mellett felállított medencében csobbanhattak, vagy íjászkodhattak. Több alkalommal szekérrel vitték körbe a táborozókat a környező pusztán, bemutatva Izsák természeti értékeit.

A lovászok elmondták, hogy a gyerekek a legnyugodtabb lófajtákon tanulhatták meg a lovaglás alapjait. A tábor foglalkozásai felölelték a lótartással kapcsolatos legtöbb tevékenységet, a lópucolástól a lovaglásig. A lovas szakemberek szerint a részt vevő gyerekek sokat fejlődtek lovaskészségeik terén a tábor egy hete alatt és sokan egészen bátrakká váltak lovaglásukban a hét végére. A szervezők szerint a tábor minden évben kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a lovaglás iránt és később hobbiként tekintsenek a sportra. Volt olyan fiatal, akit olyannyira beoltott a tábor a lovak iránti szeretettel, hogy később profi lovassá vált és már ifjúsági versenyeken indul. A tábor másik fontos üzenete az, hogy térjenek vissza a gyerekek a természetbe és a való világba, szakadjanak ki a telefonjuk képernyője mögött található második otthonukból, a virtuális valóságból.

A tábor a gyerekekbe oltotta a lovak iránti szeretetet
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában