kiskőrös

2018.06.29. 11:16

Megmentették a kislány életét a kiskőrösi fürdő munkatársai

Egy 3 és fél éves kislányt életét mentették meg fürdő munkatársai és a felügyelők csütörtökön, miután ismeretlen okokból elsüllyedt a medencében. A kislányt mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, de már a felszállás előtt jól volt és kommunikált.

Horváth Péter

Forrás: Shutterstock.com

Óriási lélekjelenlétről és szakmai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot a kiskőrösi fürdő munkatársai és a gyerekfelügyelők, miután kimentettek egy medence aljára süllyedt 3 és fél éves kislányt a vízből csütörtökön. Komlósi Gergő, a Kiskőrösi Termálfürdő és Tanuszoda, Kemping vezetője kérdésünkre elmondta, hogy minden évben visszatérő játszóházas táborozók voltak a vendégeik csütörtökön, akik pár óra fürdésre tértek be hozzájuk. A kísérők figyelmesek lettek arra, hogy a táborozók közül az egyik kislány a víz alatt van, mozdulatlanul. A kísérők azonnal kiemelték a vízből a gyermeket és segítségért kiáltottak. Az úszómester átvette a kislányt, de a fürdő büféjének üzemeltetője is segített, mint kiderült, kellett is a két férfi ereje: a kislány szájzárat kapott és csak nagyon nehezen lehetett szétfeszíteni állkapcsát. A kisgyerek lenyelte a nyelvét, amihez csak szája szétfeszítése után férhettek hozzá a segítségnyújtók. Miután kihúzták a nyelvét, a kislány azonnal levegőhöz jutott és sok vizet öklendezett fel. A fürdő vezetője szerint körülbelül 2 percig lehetett oxigén nélkül.

A mentők megérkezésekor már tudott kommunikálni a gyermek és az édesanyját kereste. A mentőorvos megvizsgálta és rendben találta a kislányt, de közben már úton volt a mentőhelikopter egy gyermekorvossal. A helikopterrel a szegedi kórházba szállították a kislányt 24 órás megfigyelésre. Komlósi Gergő megtudta, hogy az első, Szegeden végzett vizsgálat eredményei jók voltak, ezek alapján nem volt indokolt, hogy a kisgyereket intenzív osztályon ápolják tovább, így már este kikerült onnan.

Komlósi Gergő elmondta, hogy csaknem 10 éve vezeti a kiskőrösi fürdőt, de ez volt az első alkalom, hogy mentőhelikopter vitt el onnan egy fürdőzőt.

Képünk illusztáció!

Forrás: Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában