Kiskunhalas

2018.06.11. 17:30

Két órában korlátozták a piaci parkolást

A piaci forgalom növekedését várja az önkormányzat attól az intézkedéstől, mely szerint mostantól szerdán és szombaton, vagyis piaci napokon reggel 5 és déli 12 óra között maximum 2 órát lehet egyhuzamban parkolni a belvárosi piac környékén.

Pozsgai Ákos

Már életbe is lépett az új rend

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A korlátozásra figyelmeztető táblákat az elmúlt napokban helyezték ki. A piac körüli parkolási rend megváltoztatását a piacot üzemeltető Pezsgő Bt. kérte, arra hivatkozva, hogy a piaci napokon sokan – főként az árusok – hosszabb időre ott hagyták járművüket a parkolóban, ezzel foglalva a helyet a piacra érkező vásárlók elől.

A változtatásról átruházott hatáskörben a képviselő-testület pénzügyi bizottsága döntött, amely már ettől a héttől érvénybe is lépett.

Azoknak, akik két óránál tovább szeretnének parkolni, javasolják a Semmelweis téren lévő szobor mellett kialakított parkolóhelyeket, valamint a Bibó gimnáziummal szemben kijelölt parkolóövezetet. A városházi tájékoztató szerint az árusok a piaccsarnok melletti Magyar utca mindkét oldalát, valamint a Május 1. téri bölcsőde előtti parkolóhelyeket használhatják ki- és berakodásra.

Már életbe is lépett az új rend
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Az önkormányzat a változtatástól azt reméli, hogy növekedni fog a piacra érkező vásárlók száma, mert könnyebben fognak parkolóhelyet találni, ezzel pedig a piac forgalma is emelkedni fog. A parkolási idő 2 órára való korlátozása nem érinti az eddigi ingyenes parkolást, abban az estben, ha a gépjárműk szélvédője mögé jól látható helyre ki van helyezve a parkolásra jogosító óralap, amelyen meg van jelölve a parkolás kezdete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában