Kiskunhalas

2018.05.02. 19:05

Mozaikcsipke díszíti a halasi városháza falát

Felcsavarozták a halasi városháza falára Vajgel Pál iparművész mozaikokból kirakott, Kiskunhalas címerét ábrázoló csipkecsodáját. Az alkotást a jövő hétvégi város napi ünnepségsorozat keretében avatják majd fel.

Pozsgai Ákos

Május első hétvégéjén ünneplik Kiskunhalason a város napját, ebből az alkalomból számos programmal várják az érdeklődőket. Idén rendhagyó módon egyszerre adják majd át a Díszpolgári címet és a Pro Urbe díjakat május 4-én, pénteken 14 órakor a Thorma János Múzeumban az ünnepi díszülésen. Az ünnepség végén avatják majd fel a városháza udvarán, a polgármesteri hivatal falára helyezett, a város címerét ábrázoló csipke óriás mozaikot. Az alkotást néhány napja szerelték fel, az alkotó Vajgel Pál iparművész jelenlétében. Az alkotást kisebb baleset érte a felhelyezéskor, néhány csempedarab lehullott róla, de az alkotó elmondása szerint rövid idő alatt helyreállítható a mű. Vajgel Pál korábban két hasonló alkotást is készített, amelyek a Csipkeház falát díszítik és információink szerint az iparművész egy újabb, de a mostaninál még nagyobb mozaikot tervez készíteni.

A hétvégi ünnepi események kiemelkedő programja lesz a „Dícsérjükegyütt az Urat” XIX. Nemzetközi Csipke és Kézműves Kiállítás, amely pénteken nyílik 16 órakor a Csipkeházban. A csipkékben és kézimunkákban megjelenő vallási motívumokat, valamint a csipkével díszített egyházi öltözékeket és textíliákat mutatja majd be a kiállítás, melynek díszvendége Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek lesz. A tárlaton szerbiai, horvátországi és magyarországi csipkék, valamint a vajdasági Tavankút szalmaképei lesznek láthatóak.

A hétvégén, péntektől vasárnapig rendezik meg a Halasi Borudvart is, a magyar borok három napos fesztiválját a Hősök ligetében, ahol a borverseny és a különböző borok kínálata mellett gazdag kulturális, zenei programokkal is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában