érettségi találkozó

2018.05.16. 17:30

Kétszázan jöttek össze Kalocsán az 1968-as évfolyamból

A messzebbről érkezett öregdiákok egykori kollégiumi szobáikban szálltak meg, hogy másnap együtt ünnepeljenek, egykori tanáraik emléktábláinak megkoszorúzásával, közös ebéddel, beszélgetéssel. Összesen kétszáz egykori kossuthos és dózsás gimnazista jött össze azon a találkozón, melyet az ötven évvel ezelőtt érettségizettek tartottak.

Gábor János

A közös ebéd helyszíne a meszesi Juca néni csárdája volt 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Dózsa György Mezőgazdasági Szakközépiskola, vagy I. István Gimnázium. Mi még ezekről a ’68-as nevekről tudjuk beazonosítani egy­kori iskoláinkat – mosolygott az egyik szervező, Miklós Györgyné a közös ebéd helyszínén, a meszesi Juca néni csárdájában.

Miklósné elárulta: a találkozó megszervezésének „anyja” Laki Margit volt, aki a főiskolájának egyik évfolyamát már meglepte hasonlóval. Örömmel tette hozzá: nagyon különleges élményt szereztek egymásnak a megemlékezéssel, az iskola bejárásával és a közös ebéddel. Az összejövetelre meghívták a kalocsai polgármester mellett a jelenlegi intézményvezetőket is, akik mind szóltak arról, hogy mi változott az elmúlt ötven évben.

A közös ebéd helyszíne a meszesi Juca néni csárdája volt
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában