Csengőd

2018.05.04. 13:19

Dönthet úgy a tulajdonos, hogy lezárja az utat

Az út mellett álló, több évtizedes fákat vágtak ki Csengődön.

Barta Zsolt

A Dózsa György és a Horváth Kálmán utcákat összekötő aszfaltozott út mentén történt az eset. Egy olvasónk jelezte, hogy felháborodást keltett az ügy, mert a fákat még a lakosság ültette évtizedekkel ezelőtt. Lajter Ferenc polgármester azt nyilatkozta lapunknak, hogy ehhez az ügyhöz semmi köze sincs az önkormányzatnak. Nem tudta megakadályozni a kivágást, mert jelenleg egy csengődi polgár tulajdonában van a terület.

Mint mondta, az önkormányzat perben állt a tulajdonossal, hogy az út önkormányzati tulajdonba kerüljön. Ez ugyanis a közlekedést szolgálja a területen. Mint mondta, az ügy évtizedekkel ezelőtt kezdődött. A területen egy varroda működött, amikor megszűnt, akkor szerinte a telekkönyvi rendezés során, valami oknál fogva, a műút is egy helyrajzi szám alá került a nevezett ingatlannal.

Rózsi Antal, az ingatlan tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy jogszerűen birtokolja az ingatlant, az az ő magánterülete. Az út pedig eleve a varrodához tartozott. Azt tervezi, hogy lezárja az utat, amelyet eddig használhattak a csengődiek, mert az emberek szemetelnek, nagy sebességgel közlekednek ott, és zavarják a fűkaszálásban, a terület rendben tartásában.

Mint mondta, korábban felajánlotta értékesítésre az ingatlant az önkormányzatnak. Akár halasztott fize­tés is megfelelt volna neki. A falu vezetése ebbe nem ment bele, jogi útra terelték a dolgot. A bíróság a tulajdonosnak adott igazat. November óta azonban nem folytattak egyeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában