Kecskemét

2018.05.24. 20:00

Bede Róbert mesterszakács főzött a hunyadis diákoknak

A Hunyadi iskolában a Menő Menza programon csütörtökön Bede Róbert mesterszakács azt hangsúlyozta a gyerekeknek, hogy igenis az egészséges ételek is lehetnek finomak. Ennek illusztrálására a sztárséf többek között sárgarépakrémet készített.

Hraskó István

A hagyományos Hunyadi Diáknapot az idén összekapcsolták a Menő Menza programmal, melynek célja, hogy az iskolai étkezésen keresztül hozzájáruljanak a gyerekek étkezési kultúrájának javításához, támogassák az egészséges életvitel kialakítását és az ehhez szükséges tudás megszerzését.

Így ezúttal nemcsak ugrálóvár, trambulin, sportversenyek, aszfaltrajzok készítése és kerítésfestés várt a diákokra, hanem egy mesterszakács is ellátogatott hozzájuk. Bede Róbert az udvaron főzött a gyerekeknek és közben folyamatosan azt magyarázta nekik, miért fontos a változatos étkezés, és hogy igenis az egészséges ételek is lehetnek finomak. Ennek illusztrálására a sztárséf többek között sárgarépakrémet készített.

– Pedagógusként és magánemberként is úgy vélem, hogy a mai világban nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges étkezés fontosságát. Tudjuk, látjuk, hogy sokan küszködnek súlyfelesleggel, ennek pedig a mozgásszegény életmód mellett a nem megfelelő táplálkozás az oka. Erről ugyanúgy el kell kezdeni beszélni már a kisgyerekeknek is, mint a rendszeres tisztálkodás, a kéz-vagy fogmosás fontosságáról – mondta Pölös János tagintézményvezető.

A Menő Menza keretében 3,5 millió forintból az iskola végre tudott venni az ebédlőbe új asztalokat, székeket, mikrohullámú sütőket, hűtőket és 300 fő részére étkészletet. Pölös János kiemelte: a Hunyadi a kisebb iskolák közé tartozik, egyébként nem engedhetnek meg maguknak ilyen fejlesztést, úgyhogy nagyon örültek a pályázatnak.

A hunyadis program részeként nemsokára részt vesznek majd a diákok egy felsőlajosi kiránduláson, és zártkörű koncertet ad majd a hunyadisoknak Oláh Gergő énekes is. Ősszel pedig egy tetőkertet szeretnének kialakítani a 90 négyzetméteres lapostetőn, hogy megmutassák a gyerekeknek, még zsebkendőnyi kertben is lehet zöldséget vagy gyümölcsöt termeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában