SZALKSZENTMÁRTON

2018.05.30. 20:45

A szünetben megújul az általános iskola Szalkszentmártonban

Mintegy 100 millió forintos beruházás indult a napokban a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Gulyás Sándor

Az európai uniós fejlesztési keretből a minőségi nevelés-oktatás feltételei teremtődnek meg az intézményben. Az európai uniós támogatás segítségével megközelítőleg 93 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztést valósít meg a Szalkszent­mártoni Petőfi Sándor Általános Iskolában a Kiskőrösi Tan­kerületi Központ.

– A tankerület „Teremtsd egészen újjá e hazát!” című projektje magába foglalja a Petőfi téren lévő új épület korszerűsítését, a nyílás­zárók és a padlóburkolat cseréjét, egy fejlesztőszoba kialakítását, a mosdóhelyiségek teljes felújítását. A beruházás keretében elkészül az épületkomplexum belső festése, mázolása, valamint a folyosói szekrények javítása, illetve az elöregedett kazánok cseréje. A munkálatokat legkésőbb a szeptemberi tanévkezdésre befejezik a szakemberek – mondta el érdeklődésükre Törökné Novadovszki Nelli, a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

A projekt célja egy olyan minőségi nevelést-oktatást nyújtó intézmény kialakítása, mely minél korszerűbb infrastrukturális feltételeket biztosít a tanulók számára, illetve az energetikai korszerűsítés lehetővé teszi az intézmény költséghatékony üzemeltetését is. A beruházásnak köszönhetően olyan korszerű oktatási-nevelési környezet jön létre Szalkszentmártonban, amely hozzájárul az oktatás minőségének javításához, az egyenlőtlenségek és a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez.

– Amennyiben az iskola jól működik egy településen, várható, hogy egyre több fiatal munkaerő marad helyben, és nagyobb számban vesz részt a közösség épü­lésében is – tette hozzá az igazgatónő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában