Kecskemét

2018.04.15. 08:59

Robotprogramozó versenyen bizonyítottak a diákok Kecskeméten

Április 14-én rendezte meg a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium a IX. Robotprogramozó országos csapatverseny döntőjét az 5-8. évfolyamos diákok számára. A három regionális döntő legjobb robotprogramozó csapatai érkeztek a döntőre.

Sz. B.

Forrás: Bányai Júlia Gimnázium

A 2010-ben megrendezett első verseny óta minden évben nőtt a résztvevők száma a Robotprogramozó országos csapatversenyre, idén 106 csapat jelentkezett, ami az eddigi országos csúcs. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy egyre több iskola felismeri, hogy a jövő mérnökeinek képzését, motiválását a műszaki tudományok felé már kisiskolás korban el kell kezdeni.

Forrás: Bányai Júlia Gimnázium

A versenyen MINDSTORMS robotok programozása volt a feladat. A robotoknak önállóan, távirányítás nélkül egy tesztpályán különböző akadályok és vonalhálózat között kellett manővereznie. A diákok töltötték fel az általuk előre megírt vezérlőprogramokat a robotokra.

Forrás: Bányai Júlia Gimnázium

Ezek a diákok valószínűleg az informatikai, mérnöki pályán fognak elhelyezkedni, hiszen motivációt és visszajelzést kaptak. Az a tudás pedig, amit a versenyre készülés közben megszereztek, jelentős előnyhöz juttatja őket a későbbiekben. A szakmai zsűri véleménye szerint a döntőn szereplő diákok programozói tudása évről-évre jelentősen fejlődik, nemzetközi szinten is felveszik a versenyt más országok hasonló korú diákjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában