Kecskemét

2018.04.05. 18:14

Népszerűsítik az óvodai zöldgondolkodást Kecskeméten

Kedden 10. alkalommal rendezte meg a Környezetvédő és Tudatos Fogyasztó Konferenciát az Ifjúság úti óvoda, melynek célja, hogy a zöld és a zöldülni vágyó óvodák tapasztalatot cserélhessenek. A rendezvénynek a Természet Háza adott otthont.

Sebestyén Hajnalka

Az Ifjúság úti óvoda munkatársai bemutatták interaktív játékaikat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Az Ifjúság úti óvoda 2009-ben indította útjára a konferenciát – mondta Fodorné Ivony Zsuzsanna tagintézmény-vezető.

– A konferencia lehetőséget biztosít a bemutatkozásra a környezetvédelemben és tudatos fogyasztói magatartás kialakításában már jártas óvodapedagógusoknak. A találkozó a tapasztalatok megosztása mellett nagyon hasznos azok számára is, akik még csak ezt követően szeretnék elnyerni a Zöld Óvoda címet, bevezetni a környezettudatos gondolkodást játékos feladatok formájában – tette hozzá.

A rendezvényen 85 óvónő vett részt, Kecskeméten kívül érkeztek Lajosmizséről, Tiszaalpárról, Tiszakécskéről, Gátérről, Szentkirályról és Mezőtúrról.

– A konferenciákon mindig megosztjuk egymás között a környezeti nevelés, fenntarthatóság jegyében azokat a programokat, ötleteket, módszereket, melyek már beváltak. Az első öt konferenciának óvodánk adott helyet, ezután átadtuk a stafétát más óvodáknak. A mostanit, a jubileumit azonban ismét mi rendeztük meg. Az eltelt kilenc év eredményei, szakmaisága igazolja a konferencia létjogosultságát, és ösztönöznek bennünket, hogy az eredeti céljainkat megtartsuk, továbbfejlesszük – mondta Fodorné.

Az Ifjúság úti óvoda munkatársai bemutatták interaktív játékaikat
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Sebestyén Hajnalka

A keddi konferencián a köszöntők után Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő a hulladékmentes életmódról szólt. Rendek Lászlóné az ökogazdaságát mutatta be, Pászti András, a Corvin Mátyás Iskola igazgatóhelyettese pedig a Zöld oviból az ökoiskolába címmel tartott előadást.

Délután a résztvevők megismerkedhettek a Természet Háza tanösvényével és interaktív játékaival. Ezt követően az Ifjúsági úti óvoda munkatársai bemutatták a saját intézményükben alkalmazott interaktív játékokat, többek között a madárbarát kert tábláit, a szelektív hulladékkezelést segítő játékot, a napelemes repülőt, hajót és a víz védelmét reprezentáló asztali játékot.

A rendezvény végén a stafétát a lajosmizsei Meserét óvoda vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában