SOLT

2018.04.10. 16:58

Nem változnak a szociális ellátás díjai Solton

Nem emelte meg a szociális ellátások – házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása és az étkeztetés – díjait az önkormányzat. A szolgáltatásokra kapott állami normatívát saját költségvetéséből egészíti ki a város.

Lencsés P. Anna

A képviselők legutóbbi ülésükön úgy döntöttek, hogy 2018-ban is változatlanul hagyják az elmúlt évi összegeket. Eszerint a házi segítségnyújtás és az idősek nappali ellátásának intézményi térítési díja továbbra is nulla forint lesz, tehát ezekért a szolgáltatásokért a jövőben sem kell fizetni. (A házi segítségnyújtás önköltsége 1950 forintjába, míg az idősek klubjának működtetése 1620 forintjába kerül a városnak fejenként, naponta.)

Az étkeztetés önköltségi díja ebben az évben 954 forint adagonként. Azoknak, akik ezt az alapszolgáltatási központban fogyasztják el vagy személyesen elviszik haza, öt éve változatlanul 545 forintot kell fizetniük az ételért. Tavaly óta az ételkiszállításért fizetni kell, ennek összegén sem változtattak a képviselők, ez adagonként nyolcvan forint marad. Amennyiben egy háztartásban többen is előfizetnek az étkezésre, akkor csak egy térítési díjat számláznak ki részükre az ebéd kiszállítása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában