DUNAVECSE

2018.04.15. 16:55

Már zenei oviba is járhatnak a dunavecsei kisgyermekek

Vidám gyermekdaloktól, mondókáktól hangos április elejétől a dunavecsei Százszorszép Óvoda tornaterme. A zenei foglalkozásokat heti két alkalommal tartják.

Gulyás Sándor

Az ovisok játékos formában ismerkednek meg az anyanyelv szépségeivel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A Zeneovi program elindítására a Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben című projekt keretében nyílt lehetőség. A program elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását szolgálja, de részt vesz benne az intézmény valamennyi növendéke. Az óvodába járó gyermekek részére mind a hét csoportban heti két alkalommal Veréb Judit zenepedagógus tart foglalkozásokat, melynek az óvó nénik is aktív résztvevői. A kicsinyek és a nagyobbacskák gyermekdalok, mondókák segítségével ismerkednek meg egyebek mellett az anyanyelv szépségeivel, az évszakok sajátosságai­val, az ünnepekkel. Fejleszti a szociális képességeiket, együttműködésre tanítja őket, elősegíti a közösségbe való beilleszkedésüket.

Az ovisok játékos formában ismerkednek meg az anyanyelv szépségeivel
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gulyás Sándor

– A szülők örömmel fogadták a kezdeményezést, mellyel még színesebbé varázsolhatjuk a mindennapokat. A Zeneovi program a következő nevelési évben is folytatódik. A nyáron táncházak szervezésével is igyekszünk a szülőket minél magasabb szinten bevonni a megvalósításba. A rendszeres testmozgás ugyanis hozzájárul az egészségtudatosság növeléséhez, a népzenével, népi gyermekjátékokkal való ismerkedés pedig a lelki egészség fejlesztését is szolgálja – mondta el érdeklődésünkre Dobos Zoltánné Csontos Edina óvodavezető. Az óvodai zeneoktatás a gyermek érzelmi és értelmi fejlődésének egyik záloga. A zene sok pozitív hatásától a gyermek erősnek, magabiztosnak érzi majd magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában