Kecskemét

2018.04.05. 14:05

Házhoz gurul az ügyintézés a kormányablak buszon

Megyei önkormányzatok, cégek és idős otthonok egyaránt igényelhetik majd a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormányablak buszát, melyben házhoz gurul az ügyintézés. Az akadálymentesített, mobil kormányablakban két ügyintéző a kormányablakokban elintézhető összes, több mint 1500 ügyet képes elvégezni. A járművet Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott mutatta be a nyilvánosságnak csütörtökön Kecskeméten.

Koós Kata

Mobil kormányablak busz könnyíti immár az ügyintézést Bács-Kiskun megyében. A járművet csütörtökön mutatta be a nyilvánosságnak Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott Kecskeméten, a Deák téren.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta: a kormányablak busz beszerzésének ötlete tavaly született.

A megyei kormányhivatal a határidő betartása érdekében kölcsönkérte Csongrád megye kormányablak buszát, mely tavaly októberben egy napra a Bács-Kiskun Megyei Kórház udvarába települt. Aznap több mint száz kórházi dolgozó elektronikus személyigazolványa készült el.

– Azt gondoltam, hogy nekünk is jól jönne egy ilyen jármű. Felkerestem dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselőket, hogy legyenek a segítségünkre, és nekik köszönhetően először a pénz, majd pedig a busz is megérkezett – mondta Kovács Ernő.

A több mint tízmillió forintos jármű beszerzését és berendezését is kecskeméti cégek kivitelezték. A mobil kormányablakot igényelhetik majd többek között önkormányzatok, cégek, idős otthonok, emellett különböző rendezvényeken is igénybe lehet majd venni a kormányablak busz szolgáltatásait a megye területén.

Fotók: Koós Kata

A mobil kormányablak bemutató ünnepségén jelen voltak a jármű beszerzésében segédkező országgyűlési képviselők is.

– Olyan járások is elkérhetik majd ezt a buszt, melyekben olyan települések vannak, ahol a távolságok akadályozzák az ügyintézés gyorsaságát. Ilyen település több is van a választókerületemben. Például Kunpeszér, mely a megye legészakibb települése, és rendkívül megnehezített a lakosai részére a kormányablakokhoz jutás. E busz ezt is hivatott orvosolni. Úgy gondolom, megnyugtató megoldás lehet azon idős, esetleg mozgásukban korlátozott emberek számára is, akik ezeken a településeken élnek – mondta Salacz László.

A kormányablak buszban két ügyintéző a kormányablakoknál elintézhető összes, több mint 1500 feladatot képes elvégezni. Az akadálymentesített jármű kamerával és ujjlenyomatolvasóval egyaránt felszerelt.

Részletek a Petőfi Népe április 6-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában