Kecskemét

2018.04.13. 21:25

Fitnesz-edzéssel gyűjtöttek a daganatos Lizike javára

Jótékonysági fitnesz estet tartottak péntek délután Kecskeméten, a 104 ezer forintos bevételt a vesedaganatos kecskeméti kislány, Lizike családjának ajánlották fel.

Hraskó István

Vidám hölgyek jöttek össze péntek délután a megyei kereskedelmi és iparkamara épületében egy fárasztó, de jó hangulatú edzésre. De ezúttal nem csak a mozgás volt a fontos, nemes ügy miatt izzadtak a résztvevők: a támogatói jegyekből származó bevételt a másfél éves daganatos kecskeméti kislány, Elekes Anna Liza és családja javára ajánlották fel.

Az eseményt egy kecskeméti sportoktató, Vidám Marcsi szervezte, aki csoportos és személyi edzéseket vezet, de szívügyének tekinti, hogy segítsen a nagy bajban lévőknek. Eddig két hasonló jótékonysági estet hozott tető alá nagy sikerrel, és amikor értesült Lizike kálváriájáról, nem volt kérdés számára, hogy újra – szó szerint is – megmozdítsa ismerőseit, tanítványait.

Az edzés elején ott volt Lizike is, akit szülei óvatosan, szájkendővel, de időnként már elvisznek közösségbe. A kislánynál – mint megírtuk – agresszív vesedaganatot diagnosztizáltak, több vérátömlesztésen, műtéten és kemoterápián van túl. Édesanyjától, Elekesné Valkai Beátától megtudtuk: Lizike most a körülményekhez képest jól van, a tápszeren kívül próbál más ételt is enni, de a szondán történő táplálást továbbra sem lehet elhagyni nála. Ami a legörömtelibb hír: nincs áttéte, azaz a kemoterápia a jelek szerint hatásosnak bizonyult. Eddig tizenkét kemoterápiás kezelésen vannak túl, de már látják az alagút végét, ha az eredmények jók lesznek, már csak kettő vár a kislányra. Utána viszont egy hónapra be kell költöznie Szegeden a kórházba, ahol mindennapos altatásban végzik majd el rajta a sugárterápiát. Beáta bizakodó hangulatban van, ő is beszállt az edzésbe, mondván: ne csak Lizike küzdjön, hanem ő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában