Kecskemét

2018.02.17. 13:34

A jótékonykodás jegyében futottak Kecskeméten

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a Trizoli Jótifuti jótékonysági futást és kerékpározást Kecskeméten.

Maksa Balázs

A résztvevők azért vágtak neki a távnak, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokra és segítség őket.

Szombaton reggel fél tíztől már gyülekeztek a nullkilométerkőnél az ötletesebbnél ötletesebb jelmezt viselő résztvevők, akiknek a száma meghaladta az 50 főt. A táv idén két rövidebb szakaszból állt. A nagyobbak a főtértől egészen a Kodály iskoláig futottak, majd egy kört leírva a főtéren fejezték be a mozgást. A kisebbek és a kerekesszékesek pedig egy kisebb kört teljesítettek.

A jótékonysági futás szervezője, Kuti Zoltán hangsúlyozta, hogy nem egy futóversenyről van szó. Bárki csatlakozhatott a futókhoz, nemtől, kortól, fizikai felkészültségtől függetlenül. Egyetlen kritérium volt a nevezés során: az illető viseljen jelmezt.

A közös futás után mindenkit forró tea, szendvics és palacsinta várt. A bátrabbak ezután csatlakozhattak az arborétumi futáshoz, ahol három, hat és kilenc kilométeres távok közül választhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában