Hajós

2018.07.23. 11:05

Ékszer vagy szotyi: mindegy volt a hajósi tolvajnak

Vádat emeltek egy hajósi férfi ellen, akik még tavaly télen ékszereket lopott egy helyi házból, majd társával csokit, szotyolát és tökmagot emelt el a hajósi futballpálya büféjéből.

Hraskó István

Ambulance Handcuffs Hope Thief Hiv Freedom Aids

Az ügy egyik vádlottja, egy 23 éves hajósi férfi tavaly januárban egy este bemászott egy német állampolgárságú nő hajósi házába, berúgta a bejárati ajtót és arany ékszereket, valamint egy aranyozott órát vitt el. Két hónappal később betört ugyanabba a házba, ekkor ezüst ékszerekkel távozott. A két lopással több mint 3 millió forint kárt okozott a sértettnek, aki kérte a kár megtérítését.

A vádlott tavaly februárban egy 19 éves hajósi férfivel a hajósi futballpályán járt, mikor észrevették, hogy a büfé ablaka nincs bezárva. A fiatalabb benyomta az ablakot, majd mindketten bemásztak. Ekkor harmincnégy csokoládét vettek magukhoz, de a fiatalabb tolvaj még este visszatért, és tíz csomag szotyolát és tökmagot is ellopott. Mikor ezt elmesélte az idősebb vádlottnak, ő is vérszemet kapott, szintén visszament a büféhez négy csomag tökmagért. A büfé kára se térült meg, ezért a sértett kérte a kár megtérítését – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A büntetett előéletű vádlottak közül az idősebb jelenleg szabadlábon van, míg bűntársa egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. Az idősebb vádlottat nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és üzletszerű lopás vétségével vádolja a járási ügyészség, míg bűntársának üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kell felelnie. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában