Bejelentések

2024.04.29. 11:45

Tizennégy tűzesethez riasztották a katasztrófavédelmet Bács-Kiskunban

Vasárnap a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 14 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

A vasúti pálya töltésének oldalán húsz kilométer hosszan égett a száraznövényzet vasárnap délelőtt a Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa közötti út mellett. A kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kisteleki és a kecskeméti hivatásos, valamint a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral, kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját önkéntesek is segítették – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, katasztrófavédelem
Lángra kapott a vasúti töltés Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló között 
Fotó: Pozsgai Ákos

Két személyautó ütközött össze vasárnap délben a 44-es főúton, Nyárlőrincnél. A kecskeméti hivatásos és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Trágyarakás égett vasárnap délután Csengődön, az Ady Endre utca végén. A kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzoltók munkáját erőgép segítette.

Egy személygépkocsi motortere égett vasárnap délután Soltvadkerten, a Liszt Ferenc utcában. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Melléképület égett vasárnap délután Lajosmizsén, az Alsólajos tanyán. A mintegy hetven négyzetméteres épületben nagy mennyiségű fát tároltak. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy személygépjármű égett vasárnap délután Miskén, a Táncsics Mihály utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Elesett egy motoros vasárnap délután az 55-ös főúton, Baján. A bajai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy személygépkocsi égett vasárnap délután az 5402-es úton, Kiskunfélegyháza határában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szentkirály külterületén egy körbála égett, vasárnap este. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Egy lakatlan épületben összehordott rongyok égtek hétfő hajnalban Kecskeméten, a Hunyadi János utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap még hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában