Vádemelési javaslat

2024.04.22. 12:14

Életveszélyes sérülést okozott a halasi férfi, aki egy dűlőúton támadt áldozatára

Vádemelést javasolnak a vármegyei vizsgálati osztály munkatársai azzal a 45 éves férfivel szemben, aki egy dűlőúton támadt rá áldozatára.

Tapodi Kálmán

A gyanú szerint a középkorú férfi múlt év október 29-én Kiskunhalas külterületén gyalogosan ment hazafelé, amikor az egyik tanyából kiszaladt néhány kutya és megugatták. A férfi hangosan szidalmazta az állatokat, mire a gazdájuk – egy bottal a kezében – kijött a dűlőútra azért, hogy visszaterelje az ebeket az ingatlanra. A két ember között ekkor szóváltás alakult ki, majd az elfajult vita hevében a későbbi gyanúsított hanyatt lökte 51 éves áldozatát, elvette tőle a botot, és először azzal ütlegelte, majd megrugdosta. Rövid idő múlva egy asszony sietett a sértett segítségére, aki elvette az eszközt a bántalmazótól. A sértett megpróbálta otthon kipihenni a verést, ám később kórházba került, mivel traumás légmell alakult ki nála és több bordája eltört. A nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható kiskunhalasi lakost, aki elismerte, hogy a bántalmazást.

kék hír, bűnügy, vádemelési javaslat
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A szabadlábon védekező férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a vizsgálat befejeződött; ellene vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták a vármegyei főügyészségnek  – közölte a vármegye rendőrsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában