Lakitelek / Lajosmizse

2024.04.04. 08:00

Sorra kötötte el az autókat a fiatalkorú tolvaj

A tiszakécskei rendőrök vádemelést javasolnak egy kállói lakos ellen, aki legalább 14 jogsértést követett el alig két hónap alatt.

Tapodi Kálmán

Az akkor még 17 éves fiú tavaly szeptemberben egy lakiteleki ház udvaráról elkötött egy autót, amiben egymillió forint értékű szerszámok voltak. A kocsira a rendőrök körözést adtak ki, és egy héttel később meg is találták, de addigra a drága eszközöknek már lába kélt. Még ugyanebben a hónapban további két autót vitt el a fiatal; az egyiket Lajosmizséről, a másikat pedig Táborfalváról. Egy negyedik kocsit is próbált meglovasítani, de azzal még elinduláskor balesetet okozott, ugyanis nekiment egy kerítésnek. A tulajdonosok minden esetben az autóban hagyták az indítókulcsokat, megkönnyítve ezzel a bűnelkövető dolgát. A járművek minden esetben előkerültek.

letartóztatás, bűnügy, lopás
Sorra kötötte le az autókat a fiatalkorú tolvaj
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A fiatalkorú rovására további kilenc bűntény írható: nyolc lopás és egy rongálás is. Három esetben autókból emelt el értékeket, két embertől kerékpárt lopott, másoktól táskát, telefont vitt el. Az összesen 14 bűncselekménnyel gyanúsítható, és jelenleg már nagykorú fiatal ügyében a nyomozás befejeződött, a rendőrök a gyanúsított ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek – közölte a vármegye rendőrsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában