Fegyházbüntetés

2024.04.04. 14:38

Elítéltek két bácsalmási férfit, akik elrabolták és kínzással fenyegették ismerősüket

Jogerősen tíz, illetve hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a két bácsalmási férfit, akik egy állítólagos tartozás miatt elrabolták, majd egy napon át fenyegették ismerősüket 2021 tavaszán – tájékoztatta a táblabíróság a nemzeti hírügynökséget. A 45 és 27 éves férfit társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

Tapodi Kálmán

A két férfi 2021. április 23-án éjszaka rontott rá bácsalmási házában az ismerősükre, akin egy állítólagos tartozást kértek számon. Miközben az idősebb támadó ráült a férfi kezére és pofozni kezdte, fiatalabb társa pocskondiázta, a pénzt követelte. Egy kést szegeztek a nyakához, azt mondták neki, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét. Elvették kabátját és azt is közölték vele, hogy mindaddig nem engedik szabadon, míg nem fizet.

fegyházbüntetés, kínzás, bántalmazás
Elítéltek két bácsalmási férfit, akik elrabolták és kínzással fenyegették ismerősüket
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

A megfélemlített férfit átkísérték a fiatalabb támadó lakóhelyére, ahol az éjszaka folyamán többször kést szegeztek a torkához, megütötték, és miután szökni próbált, újra bántalmazták. A idősebb elrablója pénzt követelve késsel, baltával és egy fogóval is fenyegette, kilátásba helyezve, hogy letépi az egyik kézujját vagy megskalpolja.

Másnap délután mindhárman elindultak a bántalmazott férfi lakására a követelt pénzért, útközben azonban a sértett beszaladt egy ismerős ingatlanba és segítséget kért. A bejelentést követően a rendőrök rövidesen elfogták a két férfit.

Döntésével a táblabíróság súlyosított az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottakra kiszabott hét, illetve öt és fél éves büntetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában