Bács-Kiskun

2024.04.18. 10:21

Árokba borult kamion és kigyulladt melléképület is munkát adott a tűzoltóknak

Szerdán 5 tűzeset és 4 műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Zárlatos lett egy szünetmentes áramforrás egy egészségügyi létesítményben szerda reggel Bácsalmáson, a Hősök terén. Az épületben tartózkodók a létesítményt elhagyták, személyi sérülés nem történt. A bajai hivatásos és a bácsalmási önkormányzati tűzoltók a zárlatos eszközt kivitték, az épületet átszellőztették –derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

tűzoltó, tűz, baleset
Több helyre is riasztották a Bács-Kiskun vármegyei tűzoltókat
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Égett egy személygépkocsi motortere szerda délelőtt Kecskeméten, az Izsáki úton. A tüzet a tulajdonos eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet hőkamerával átvizsgálták, a tűzzel érintett részt visszahűtötték, és a forgalmi akadályt megszüntették.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres melléképület szerda délután, Bugac külterületén. A kiskunfélegyházi hivatásos és bugaci önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyek az épület nagyjából felére terjedtek ki. Személyi sérülés nem történt.

Árokba borult egy kőszállító kamion szerda délután Lajosmizse külterületén. A jármű vezetője beszorult a fülkébe. A kecskeméti, a dabasi, a szolnoki hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával először stabilizálták a felborult kamiont, majd a daru és egy kamionmentő emelésével és biztosításával, nyomóhengerek és feszítővágók segítségével szabadították ki a sérültet, akit átadtak a mentőknek.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázs szerdán, késő délután Izsákon, a Fenyő utcában. A tűz átterjedt a napelemmel felszerelt, száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is. A kiskőrösi és a kecskeméti hivatásos, valamint szabadszállási önkormányzati tűzoltók több vízsugárral eloltották a tüzet. A házban élő öt ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Szerdán még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában