Elfogva

2024.03.21. 12:57

Vádemelési javaslat: a nagykőrösi ötösfogat lopni járt az áruházakba

A nagykőrösi rendőrök vádemelést javasolnak öt tolvajjal szemben.

Tapodi Kálmán

A tavalyi év elejétől szinte az egész évben bejelentések, feljelentések sorra érkezett lopásokról a nagykőrösi rendőrökhöz. A megalapozott gyanú szerint N. Tamás és négy társa a helyi áruházakat járták, nem válogatva: élelmiszereket, ruhaneműket, tisztálkodási és tisztítószereket, elektronikai cikkeket, szerszámokat loptak rendszeresen. Zsákmányaikat hol a ruhájuk alá, hol a táskájukba, akadt, amikor babakocsiba rejtve vitték ki az üzletekből. Minden apró részletre igyekeztek figyelni, biztosították, takarták egymást, figyelték az alkalmazottak mozgását. Mint kiderült, a számlájukra ezenkívül egyéb vagyon elleni bűncselekmény is írható – számoltak minderről a police.hu oldalon.

lopás, bolti lopás, tolvaj
Nem válogattak loptak mindent amit csak tudtak
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az ügyben a nagykőrösi rendőrök hónapokat dolgoztak, feltérképezték a körülményeket, azonosították a cselekményekkel összefüggésbe hozhatókat, majd időről időre begyűjtötték őket. Kivétel nélkül beismerték a bűncselekmények elkövetését. A gyanúsítottaknak bejelentett munkahelye, állandó jövedelme nem volt, megélhetésüket a bűncselekményekből származó, illegális bevételükből finanszírozták.

A banda feje, a 25 éves N. Tamás, valamint a 19 éves N.-né K. Angelika jelenleg is letartóztatásban vannak. A velük, valamint a 33 éves N. Zsanettel, a 40 éves B. Sándorral, valamint a 47 éves K. Ferenccel szemben a Nagykőrösi Rendőrkapitányság az üzletszerűen elkövetett lopás miatt folytatott nyomozást befejezte, a napokban vádemelést javasolva megküldte az iratokat az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában