Vádemelés

2024.03.14. 09:29

Idős asszonyt fosztott ki egy házaló kereskedő Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy 86 éves asszonyhoz szőnyegárusítás ürügyével bejutva, ellopta a befőttes üvegben tartott 1 millió forint spórolt pénzét.

Baon.hu

A vád szerint a mogyoródi férfi egy hónappal azután, hogy egy korábbi – szintén kifosztás miatt kiszabott – börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje lejárt, 2022. december 6-án, délután megjelent a 86 éves sértett kecskeméti házánál. 

idős, vádemelés,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A szőnyegekkel házaló elkövető leszólította az éppen hazatérő idős asszonyt, akit egészen a nappaliig bekísért, miközben szőnyegvásárlásra próbálta rávenni. Amikor a sértett a szobában lévő szekrény ajtaját kinyitotta, a vádlott észrevette a polcon lévő, pénzzel teli befőttesüveget. Kihasználva a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes áldozata figyelmetlenségét, a férfi elvette a szekrényből az üveget a benne lévő 1 millió forint spórolt készpénzzel, majd távozott az ingatlanból – írja az ügyészség.

A vádlott a nyomozás során az okozott kárt megtérítette.

Az ügyészség a férfit kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában