Bűnügy

2024.03.21. 10:28

Vádemelés: próbaidő alatt több bűncselekményt is elkövetett a sükösdi férfi

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés és garázdaság miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki korábbi büntetéseinek próbaideje alatt hat bűncselekményt is elkövetett.

Baon.hu

A vád szerint a többszörösen büntetett sükösdi férfi – az ügy vádlottja – egy néhány hónappal korábban vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt, amikor amfetamin fogyasztást követően, 2023. június 16-án kora délután egy jármű utasaként a bajai rendőrök igazoltatták és a vizeletében a kábítószert kimutatták – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

bíróság, vádemelés, bűnügy
A bíróság vádat emelt a többszörösen büntetett sükösdi férfi ellen
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádlott 2023. augusztus 25-én gépkocsival közlekedve megállt egy műszaki okok miatt az út szélén parkoló gépkocsi mellett és segítségnyújtás címén beült a sértett gépkocsijába, hogy azt beindítsa. Eközben – kihasználva a bajba került autós figyelmetlenségét – a hátsó ülésen lévő nylontáskából ellopta a benne lévő 800 ezer forint készpénzt.

A vádlott emellett Sükösdön rendszeresen úgy közlekedett, hogy járművére más gépkocsikra kiállított rendszámtáblákat helyezett fel.

Egy hónappal azután, hogy egy újabb ítéletében a bíróság őt ismét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a férfi 2023. október 21-én délután az édesanyját bajai otthonában szidalmazta és bántalmazással fenyegette, a nő férjét pedig többször ököllel megütötte és megrúgta. Amikor az asszony az utcára menekült, fia oda is követte, majd a felesége védelmében fellépő férjjel az utcán összeverekedett.

Az ügyészség a férfit lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette mellett kábítószer birtoklás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi két, próbaidőre felfüggesztett büntetését is utólag végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában