Baleset

2024.03.19. 10:34

Vádat emeltek a tanulóvezetőnek ütköző kecskeméti gyorshajtó ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a kecskeméti férfival szemben, aki a sebességkorlátozás kétszeresével vezetett, miközben figyelmetlenül váltott sávot, és előbb egy tanulóautónak, majd egy másik személyautónak ütközött. A baleset következtében a tanulóautó egy fának csapódott, amitől súlyos sérüléseket szenvedett az autós oktató - olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

Horváth Péter

A vád szerint a férfi 2022. október 17-én az egyik kecskeméti négysávos úton a 30 kilométeres forgalomkorlátozás ellenére mintegy 55-60 kilométer/óra sebességgel vezette autóját a belső sávban, ahonnan a külső sávba akart áthajtani. Azonban a sávváltáskor figyelmen kívül hagyta a külső sávban előtte, szabályosan közlekedő tanulóautót.

baleset, Kecskemét, autó
A tanulóautó egy fának csapódott
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Közleményében azt írja az ügyészség, hogy a férfi úgy próbálta elkerülni az ütközést, hogy balra kormányozta az autót, de a nagy sebesség miatt ez már nem sikerült neki, és mintegy 25-30 km/óra sebességgel hátulról nekiütközött a tanulóvezetőnek, aki emiatt az útpadkán keresztül egy fának csapódott. A vádlott pedig a belső forgalmi sávban előtte haladó autó bal oldalának ütközött. A baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett a gépjármű oktató.

Az ügyészség álláspontja szerint a baleset a sebességtúllépés miatt következett be, ezért a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – áll a vádhatóság közleményében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában