Roadshow

2024.03.22. 11:20

A rendőri munka mindennapjaiba kaptak betekintést a halasi diákok – galériával, videóval

A Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikuma volt az idei kilencedik házigazdája annak a rendőrségi roadshow-nak, amivel a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ már harmadik éve járja az országot a munkatársaival.

Pozsgai Ákos

Interaktív programokkal mutatták be a rendőri hivatás sokszínűségét a rendészeti képzésben részt vevő diákoknak. A roadshow célja az volt, hogy a diákok bepillantást nyerjenek a rendőri munka mindennapjaiba, megismerjék az egyenruhások felszereléseit, tájékoztatást kapjanak a rendőrré válás lehetőségeiről.

rendőrség, roadshow, hivatás
A rendőri munka mindennapjaiba kaptak betekintést a halasi diákok
Fotó: Pozsgai Ákos

– Számunkra mindig megtisztelő, hogy foglalkozhatunk azokkal a leendő kollégákkal, akik valamilyen módon már találkoztak a rendészeti ismeretekkel, egy picit barátkoznak a rendőri szakmával. Ezek a rendezvények lehetőséget teremtenek arra, hogy még nagyobb betekintést adjunk a rendőri munkánkba, megmutassuk azt, hogy milyen rendőrnek lenni – fogalmazott dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki megnyitotta a rendezvényt.

A főtiszt elmondása szerint több mint harminc éve viseli büszkén a rendőr egyenruhát, véleménye szerint amiért jó rendőrnek lenni, többféleképpen is megfogalmazható. A lényege azonban, hogy „a rendőri munka egy hivatás, ami nem más, mint a közösség, a haza szolgálata.”

A Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum az egyik bázisiskolája a hazai rendészeti és honvéd kadét képzésnek, ahol magas szinten oktatják a diákokat. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kilencedik roadshow rendezvényén a környező rendészeti képzést folytató oktatási intézmények egy-egy csapattal képviseltették magukat.

– A roadshow lényege, hogy azokba a középiskolákba látogatunk el, ahol egyébként is a rendészeti képzést nagyon fontosnak tartják. Egyrészt a gyerekeknek egy életszagú bemutató-sorozattal, élményteli versenyzéssel szeretnénk nagyobb kedvet, illetve rálátást adni a rendőri munkára, másrészt a helyi általános iskolák végzős, pályaválasztás előtt álló tanulóinak szeretnénk információval szolgálni, hogy tudják, miért érdemes rendészeti képzésre jelentkezni – mondta hírportálunknak Pinczésné Kiss Klára rendőr ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ megbízott igazgatója.

– A jelenlegi fiatalok gondolkodása más, mint a korábbi nemzedékek gondolkodása. Épp ezért a rendőrségnek is nagyon sok mindenben meg kell és meg kellett újulnia az elmúlt időszakban. Ezek a roadshow-k is azt a célt szolgálják, hogy egy kicsit testközelbe tudjuk hozni a fiataloknak a rendőri munkának a szépségeit, a feladatrendszerét, a fiatalok pedig nagyon érdeklődőek. Ami érdekessége a rendezvénynek, hogy nemcsak serleget és oklevelet kapnak a versenyben résztvevő fiatalok, hanem egy jutalomkiránduláson is részt vehetnek egy általuk választott rendőri szervnél. Így járhatnak a repülőtéri igazgatóságon, a Teve utcai rendőrpalotában, de jöhetnek hozzánk a rendőrképző akadémiára is. Ezzel a tanulmányi kirándulással is szeretnénk segíteni, hogy jobban megismerjék a rendőri hivatást – fejtette ki a rendőr ezredes.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában