Bűnügy

2024.03.01. 10:18

Lopott bankkártyával töltötte fel a telefonja egyenlegét egy tiszakécskei nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és lopás miatt vádat emelt egy tiszakécskei nővel szemben, aki ismerőséhez igyekezve elemelt egy pénztárcát, majd a benne lévő, frissen lopott bankkártyával feltöltötte a telefonja egyenlegét.

Baon.hu

A vád szerint a tiszakécskei nő két héttel azután, hogy a bíróság más ügyben jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte, 2023. szeptember 13-án, este többedmagával egy helybeli ismerőséhez igyekezett. Az elkövető megpillantotta és rögvest elemelte a társasház egyik lakrészének teraszán egy őrizetlenül hagyott pénztárcát, amelyben a személyes okmányok és 30 ezer forint készpénz mellett a férfi bankkártyája is benne volt. A vádlott éjfélkor a frissen lopott bankkártyával a mobiltelefonját sikeresen feltöltötte – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

lopott bankkártya, fizetés, telefonegyenleg
5 ezer forinttal töltötte fel telefonja egyenlegét a lopott kártyával
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A nyomozás során az  üres pénztárcát megtalálták, a pénz és a bankkártya azonban nem került elő. A sértett kérte a kárának megtérítését.

Az ügyészség a nővel szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és lopás vétsége miatt vádat emelt és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Kecskeméti Járásbíróság a nő bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 8 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Egyidejűleg a sértett kárának megtérítésére is kötelezte a vádlottat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában