Mentés

2024.03.18. 09:56

Tűzhöz és komolyabb balesetekhez is riasztották a katasztrófavédelmet Bács-Kiskunban

Vasárnap a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Árokba hajtott egy gépkocsi vasárnap délután a Kiskunmajsát és Jászszentlászlót összekötő úton. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben ketten utaztak. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők helyszínen ellátták – írja a katasztrófavédelem.

katasztrófavédelem, tűzeset, baleset
Két autó karambolozott Bácsalmáson
Fotó: Pozsgai Ákos

Farakás és gallyak égtek vasárnap délután Jakabszállás külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját erőgép segítette.

Összeütközött két gépkocsi vasárnap délután Bácsalmáson, a Rákóczi út és a Gróf Széchenyi István utca kereszteződésében. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, megszüntették a forgalmi akadályt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres, lakatlan tanyaépület vasárnap délután, Bácsszőlős külterületén.  A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában