Kecskeméti Törvényszék

2024.03.21. 16:05

Életfogytig tartó fegyházra ítélték a barátját megölő bajai férfit

A Kecskeméti Törvényszék tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen életfogytig tartó fegyházra ítélt egy 29 éves bajai férfit, akivel szemben aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség – közölte a Kecskeméti Törvényszék arról a jánoshalmi ügyről, melyről mi is beszámoltunk akkor, amikor a rendőrség tartott sajtótájékoztatót a sikeres nyomozásról.

Horváth Péter

Az ítélet szerint a korábban többszörösen büntetett előéletű vádlott és a sértett több alkalommal italoztak együtt, a sértett a szeszes italt a betegségére felírt nyugtatókkal együtt fogyasztotta.

bűnügy, tűz, Jánoshalma,
A tűz nem rejtett el minden bizonyítékot
Fotó: Fotó: police.hu / archív-felvétel

A sértett 2015. december 12-én áthívta magához a vádlottat abba a házba, ahol lakott. Együtt italoztak, majd összeszólalkoztak és a vita hevében a vádlott egy tárgyat vágott a sértetthez, aki térdre rogyott, majd eszméletlenül elterült a földön. A vádlott ekkor megijedt és egy öngyújtóval meggyújtott egy párnát, majd elhagyta a helyszínt, de előbb mintegy 5 millió forint értékben magához vette a sértett értéktárgyait. A közlemény szerint a tűz fokozatosan terjedt tovább és a sértett szén-monoxid mérgezés, valamint égéses sokk következében meghalt. Az ingatlanban több mint 8 millió forint kár keletkezett.

Az előkészítő ülésen a vádlott a vádirat tartalmával egyezően beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, beismerő nyilatkozatát pedig elfogadta a bíróság.

A visszaeső bűnelkövetőnek minősülő, jelenleg csalás és lopás miatt kiszabott 2 év fegyház büntetését töltő vádlott a büntetéséből legkorábban 25 év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védő határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentettek be fellebbezést, amit a Szegedi Ítélőtábla bírál el – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában