Áramtolvaj

2024.03.21. 14:47

Rendőrök és az áramszolgáltató munkatársai jelentek meg egy halasi háznál – galériával, videóval

Újabb rendőrségi akció zajlott Kiskunhalason, most a Polgár utcába vonultak ki a helyi rendőrkapitányság nyomozói, ahol információk szerint egy családi ház lakója illegálisan vételezte az áramot. A helyszínre kiszálltak az MVM áramszolgáltató szakemberei is, akik úgy tudjuk, hogy megszüntették az illegális áramvételezést.

Pozsgai Ákos

A Polgár utcában nem a mostani volt az első ilyen rendőri intézkedés, korábban más ingatlanoknál is szükség volt a rendőrök és az áramszolgáltató közös fellépésére, ahol illegálisan, szabálytalanul vezették be az áramot az utcai villanyoszlopról.

rendőrsé, áramszolgáltató, áramtolvaj
A Polgár utcába vonultak ki a rendőrök
Fotó: Pozsgai Ákos

Több mint tíz évvel ezelőtt egy hasonló eset miatt egy kétéves kislány is meghalt a közelben, akit halálos áramütés ért a szabálytalanul bekötött vezeték miatt.

Úgy tudjuk, hogy most is illegálisan vezették be az áramot a családi házba, ahol a halasi rendőrkapitányság bűnügyi technikusai helyszíneltek csütörtök délelőtt, nyomokat rögzítettek és fényképeket készítettek.

Az MVM szakemberei az egyik utcai villanyoszlopról a házba bekötött vezetéket levágták, információink szerint a rendőrök több tárgyi bizonyítékot is gyűjtöttek a helyszínen.

Az üggyel kapcsolatban kérdéseinket elküldtük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának, amint további információkat meg tudunk, közölni fogjuk.

Frissítés:

A Bács-Kiskun-Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi intézkedésről adatvédelmi okokra hivatkozva nem közölt részleteket. A sajtószolgálat válaszában az áll, idézzük: „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni.”

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában