Lezárt akta

2024.02.26. 07:54

Vádemelési javaslat: számos bűncselekményt elkövetett a 20 éves kecskeméti férfi

A kecskeméti nyomozók vádemelést javasolnak azzal a 20 éves kecskeméti férfival szemben, aki bűncselekmények széles palettáját követte el pár nap leforgása alatt.

Baon.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy kecskeméti férfi észrevette 2023. október 29-én, hogy egy ismeretlen az egyik kerékpár zárját babrálja a közeli tárolóban. A gyanús alak percek alatt szétfeszegette a zárszerkezetet, felpattant a biciklire, és elkerekezett a helyszínről. Ám a szemfüles szemtanú nem hagyta annyiban a dolgot: követni kezdte kocsival a tolvajt, és közben a hatóságot is értesítette – közölte a rendőrség.

rendőrség, nyomozás, lopás, bűnügy
A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A kecskeméti járőrök sem tétováztak, rögvest a nyomukba eredtek, a csapatmunka pedig eredményesnek bizonyult: az egyenruhások elfogták a két keréken menekülő férfit. A tolvaj először azt hazudta a rendőröknek, hogy az ő tulajdona az egyébként rózsaszín, női vázas kerékpár, de korábbról már jól ismerték, és nem dőltek be neki. Előállították és kihallgatták a tolvajt, aki ekkor már beismerte a bűncselekmény elkövetését. A 20 éves helybélit őrizetbe vették, és hamar kiderült, hogy több van a rovásán.

A rendőrségi közleményből kiderül, hogy a lopás előtti órákban kiszórta az egyik közterületi kuka tartalmát, majd elhajította a fémládát. A garázda azon dühödött be, hogy hiába kért pénzt az egyik járókelőtől, az nem segített neki. Pár nappal korábban pedig az egyik hotel előtti szemeteszsákot szaggatta szét, a kidobott dolgokat pedig szétszórta az utcán. Aznap egy 19 éves fiút is megfenyegetett a városközpontban, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor leszúrja. A kamasz nem tett eleget a követelésnek, így ez alkalommal sem jutott pénzhez a férfi, de a lopás és a garázdaság mellett a rablás is felkerült a számlájára. A fiatal bűnelkövetőt kihallgatták a bűncselekmények miatt. Ügyében a nyomozást a napokban lezárták, és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában